De Tuin van Nynke Atsma

Een door windsingels beschutte, kleurrijke tuin rond een boerderij uit 1929. Vijvers, schaduwborder, zonneborders, bosschages en een weide, altijd met een ronde vorm als basis. Er zijn, naar een ontwerp van Jacqueline van der Kloet, duizenden bollen geplant.
 meer info
 

       
       
 

 

Huys Beukenroode

Rondom het rietgedekte huis uit 1921 ligt de in architectuur aangelegde tuin met door hagen omsloten tuinkamers. Zichtlijnen en tuinelementen zijn ingeniues verwerkt. In het voorjaar bloeien de historische en hedendaagse tulpen uitbundig. In de zomer is de sfeer heel anders, een oase van groen, waardoor iedere tuinkamer weer een verrassing wordt. 
 meer info

       
       
 

 

De Sallandse Landschapstuin

De tuin van ongeveer 3000 m2 ligt verscholen tussen de bosrand van landgoed De Gunne en het open Sallandse landschap. Karakteristiek in de tuin zijn de organische vormen en volle borders, een poel en uitzichtheuvel. Een moestuin completeert het geheel.
 meer info

 

       
       
 

 

De Tuin van Fortmond

De tuin is gelegen in het natuurgebied De Duursche Waarden. Rondom het architectonisch bijzondere designhuis is een natuurlijke tuin gecreƫerd met grote groepen vaak hoog opgaande vaste planten en grassen. Daaromheen een glooiend gazon, bosjes, bloemenweide en een kalkrijk veldje met bv. sleutelbloem, knolsteenbreek en beemdooievaarsbek.
 meer info


 

       
       
 

 

De Tuinen van Ruim Zicht

Een natuurlijk ogende tuin met veel prairiepanten en gewassen. Vaste planten, een bloemenweide, een kraamtuin, een moestuin met kas, een romantisch wilgenlaantje en een vijver met terras. Verspreid door de tuin staan de kunstwerken van tuineigenaresse Anneletty.
 meer info

 

       
       
 

 

Arjan Schepers Vaste Planten

Een kwekerij van bijzondere vaste planten. Wij kweken op mileuvriendelijke wijze nieuwigheden en zeldzame soorten maar ook klasssiekers. Het hele assortiment staat uitgeplant in de moederplantentuin. Nieuw zijn een aantal voorbeeldborders waar verschillende beplantingsstijlen te zien zijn.
 meer info