De Tuin van Nynke Atsma

Een door windsingels beschutte, kleurrijke tuin rond een boerderij uit 1929. Vijvers, schaduwborder, zonneborders, bosschages en een weide, altijd met een ronde vorm als basis. Er zijn, naar een ontwerp van Jacqueline van der Kloet, duizenden bollen geplant.
 meer info

       
       
 

 

Hof van Eigen-aardigheden

Het is een 1,2 ha grote landschapstuin. Naast een rozentuin met geurrozen, klim- en bottelrozen ook een hostatuin en een bloementuin. In de pluktuin veel snijbloemen. Verder een kruidentuin met een kiwiboog (diverse soorten kiwi’s). Wij houden bijen, dus ook aandacht voor “bijenbloemen”. Ook een bescheiden wijn- en boomgaard. Kortom: een allegorische landschapstuin.
 meer info

       
       
   

De Tuin van Fortmond

De tuin is gelegen in het natuurgebied De Duursche Waarden. Rondom het architectonisch bijzondere designhuis is een natuurlijke tuin gecreëerd met grote groepen vaak hoog opgaande vaste planten en grassen. Daaromheen een glooiend gazon, bosjes, bloemenweide en een kalkrijk veldje met bv. sleutelbloem, knolsteenbreek en beemdooievaarsbek.
 meer info

       
       
 

 

De Tuinen van Ruim Zicht

Een natuurlijk ogende tuin met veel prairiepanten en gewassen. Vaste planten, een bloemenweide, een kraamtuin, een moestuin met kas, een romantisch wilgenlaantje en een vijver met terras. Verspreid door de tuin staan de kunstwerken van tuineigenaresse Anneletty.
 meer info

       
       
 

 

De Sallandse Landschapstuin

De tuin van ongeveer 3000 m2 ligt verscholen tussen de bosrand van landgoed De Gunne en het open Sallandse landschap. Karakteristiek in de tuin zijn de organische vormen en volle borders, een poel en uitzichtheuvel. Een moestuin completeert het geheel.
 meer info

       
       
 

 

Arjan Schepers Vaste Planten

Een kwekerij van bijzondere vaste planten. Nieuwigheden, zeldzame soorten maar ook klasssiekers. Het hele assortiment staat uitgeplant in de moederplantentuin. Nieuw zijn de verwilderingsweides met bollen, vaste planten en een schaduwtuin.
 meer info